HMM-EasterBackgroundVoorgaande jaren misschien wel de leukste Home Made Market: de Easter editie! Vanwege het overweldigende succes, ook dit jaar weer 3 dagen! Een mooie gelegenheid om 3 dagen te genieten van super originele producten, vintage, vinyl en gave workshops! Mis de Home Made Easter Market niet op zaterdag 15, zondag 16 (1ste Paasdag) en Maandag 17 april (2de Paasdag)! Uiteraard weer op de schitterende locatie: het Lange Voorhout te Den Haag.

Panorama totaaloverzichtUiteraard weer veel Vintage, Vinyl, Variatie & Vertier! Maak kennis met de vele webshops offline, kekke zweefmolen, super originele huisgemaakte decoratie, sieraden en kunst en natuurlijk met veel liefde bereid lekkers. Alles onder het genot van swingende live muziek en nog veel meer!!!

Bewaren

FlagshipMarket2Het Zeeheldenkwartier gaat in 2017 helemal overstag en naast de Prins Hendrikstraat kiest ook de Piet Heinstraat voor de ‘FLAGSHIP MARKET’! ‘Na de Home Made Market hebben wij er eerst in de Prins Hendrikstraat voor gekozen om mee te gaan met onze tijd en ruimte te maken voor een nieuw concept en nu gaat ook de Piet Heinstraat overstag’ vertelt Kees Knaap, bestuurslid markten van BIZ Zeeheldenkwartier.

Handgemaakte zeepUniek voor Den Haag is de FLAGSHIP MARKET zeker. Knaap verklaart waarom: ‘Wij creëren daardoor meer mogelijkheden voor ondernemers om tijdens dit 7x terugkerende evenement zowel jong als oud in aanraking te laten komen met bijzondere producten op het gebied van food, vintage, fashion en design’.

Trouwe fans van de Home Made Market en Pure Markt hoeven niet getreurd te zijn, want het aanbod is nog steeds Vintage, Home Made, ambachtelijk lekkers, Webshops offline, etc. Dus net zoiets als de Home Made Market met meer invloeden van de Pure Markt, maar dan kwalitatief weer net een stapje hoger. Dit bereiken we met een strengere selectie. Uiteraard blijft de sterke basis van de oude vertrouwde Home Made Market en Pure Markt staan met de nodige muziek, kunst, smaak gecombineerd met een heleboel lol en gezelligheid.IMG_Vintage

Op dit moment zijn er nog enkele plekken beschikbaar voor unieke leuke Home Made producten en is er zelfs de mogelijkheid voor particulieren om stoere vintage kleding te verkopen.

De data en locaties FLAGSHIP MARKET:

Zondag 2 april Prins Hendrikstraat
Zondag 7 mei Piet Heinstraat
Zaterdag 1 juli Prins Hendrikstraat (met Zeehelden Festival)
Zondag 3 september Prins Hendrikstraat
Zondag 2 oktober Piet Heinstraat
Zaterdag 16 december Piet Heinstraat
Zaterdag 23 december Prins Hendrikstraat

Leuke workshop op de Home Made Market!

Op de Home Made Markets te Den Haag, kunt u weer aan onderstaande  leuke workshops meedoen. Bij goed weer kunnen we Glas in Lood Raamhangers leren maken. Mocht het toch nog te koud zijn, dan gaan we in ieder geval Sieraden maken van Fimo Klei en/ of Keramiek beschilderen…

Workshop Glas in Lood.

Heeft u nog nooit een glas-in-lood raam gemaakt? In de workshop kunt u de eerste beginselen leren over het maken van een glas-in-lood raamhanger.
Bij het maken van een glas-in-lood raamhanger hebt u de volgende vaardigheden nodig:

  • glas snijden
  • lood snijden en strijken
  • solderen en kitten

Op het kitten na, komen al deze technieken aan bod, u zult ze na één workshop nog niet echt beheersen, maar al doende leert u én u hebt de gelegenheid om te bekijken of u het leuk vindt, misschien wel zó leuk dat u ermee door wil gaan. Deze workshop is alleen mogelijk als het niet te koud is. Mocht de temperatuur tegenvallen, dan kan deze workshop helaas niet doorgaan. In dat geval hebben we twee alternatieve workshops.

 

Workshop Sieraden maken van Fimo klei.

Het leuke van Fimo klei kralen maken is dat je enorm veel verschillende kralen kunt maken, en jij bepaalt helemaal hoe je zelfgemaakte fimo kraal eruit gaat zien! Je kunt simpele kralen van één kleur maken, gemarmerde kralen, kralen met Stras steentjes en kralen op basis van je eigen creativiteit. Met de zelf gemaakte kralen, maakt u uw eigen persoonlijke sieraad!

Workshop keramiek schilderen.

Beschilder/sjabloneer een prachtig servies, dat geschikt is voor dagelijks gebruik.
Iedereen kan het, ook met behulp van meer dan 300 sjabloontjes, maar uit de hand schilderen is natuurlijk wel zo leuk. Er wordt gewerkt met professionele porceleinverf, zodat het servies ook in de afwasmachine kan. Ook leuk voor de kinderen!

HMM1_deFred_7juli2007Ook in 2017 gaat de Home Made Market weer “on tour”. In het zomerseizoen is de unieke Home Made Market nu bijna wekelijks op zaterdag of zondag te vinden op een geweldige locatie. Dit jaar natuurlijk veel oude vertrouwde locaties, maar ook weer een aantal nieuwe!

Nieuw in 2017 is het Vredenburgplein midden in het centrum van Utrecht! Daar gaan we erg vroeg van start dit jaar op zondag 12 maart 2017!!! Verder is de Theresiastraat in Den Haag Bezuidenhout nieuw. Hier doen we een tweedaagse Home Made Market op zaterdag 27 en zondag 28 mei 2017 samen met het Foodtruck festival Toost!

Dit jaar ook weer Home Made Market XL op zondag 2 juli in Statenkwartier op “de Fred” (Frederik Hendriklaan), de leukste winkelstraat van Nederland. Vorig jaar ging het hier even mis en moesten we uitwijken naar een alternatieve locatie. Dit jaar zijn we gewoon weer aanwezig in het Statenkwartier!

Zeeheldenfestival-2014-VIERKANTHet Zeeheldenkwartier is dit jaar met haar speciale Flagship Market maar liefst 7x aan de beurt. Naast de Prins Hendrikstraat wordt hier nu ook in de Piet Heinstraat de Flagship Market gehouden! En ook dit jaar weer de festival Market op zaterdag 1 juli tijdens het bekende druk bezochte Zeeheldenfestival op zaterdag 1 juli 2017! Dus een extra Festival Market op de locatie waar de Home Made Market is ontstaan, samen met een fantastisch festival vol geweldige muziek!

Franse Markt StevinstraatDe locatie Belgisch Park verschuift iets naar het  Belgischeplein in de chique Haagse wijk met een leuk hip expat publiek, vlak tegen de bekende badplaats Scheveningen. Hierdoor krijgen we een leuke festival opstelling!

Er zijn nog enkele plekken beschikbaar op bovengenoemde “on tour” editiest van de Home Made Market. Schrijf dus gauw in via ons inschrijfformulier!

Wie herinnert zich de luchtfluit nog van de tram naar Leiden en Wassenaar? En wie kent nog die ouderwetse sneltram op lijn 11? Op tweede Paasdag maandag 6 april 2015 kunt u het tijdens de Home Made Easter Market op het Lange Voorhout (her)beleven. Het Haags Openbaar Vervoer Museum (HOVM) verschijnt er met twee van zijn pronkstukken. 

DSC01839Om de 20 minuten rijden de antieke trams (de oudste is van 1924) een rondje door de Haagse binnenstad. Voor 2 euro mag u mee. Vanaf 12.00 tot 17.00 vertrekt een historische tram, de 57 uit 1924 of de 826 uit 1929, vanaf het Lange Voorhout voor een rit langs de Lange Vijverberg, het Buitenhof, de Gravenstraat, Grote Kerk, Prinsegracht, Brouwersgracht, het Om en Bij, de Haagse Markt, het Station Hollands Spoor, Rijswijkseplein, Centraal Station, de Koekamp, het Malieveld, Korte Voorhout en Tournooiveld weer naar het  Lange Voorhout. De rit duurt ongeveer 25 minuten.

Reserveren is niet nodig en, net als toen, komt een conducteur bij u langs om u het kaartje van € 2,- te verkopen. Van de twee trams is wagen 57 niet alleen het oudste, maar ook de grootste. Met sissende remmen en een snerpende fluit bracht deze tram tot 1961 de reiziger naar Wassenaar en Leiden en tot 1965 naar Delft. Ook in Voorburg liet de wagen zich dikwijls zien. Ze werd verdrongen door de toen moderne, maar inmiddels ook museumstuk, PCC-car. Wagen 826 bleef ook tot 1965 in dienst, vooral op lijn 11. In dat afscheid stond zij niet alleen; ook de conducteur werd toen verleden tijd. Behalve op 6 DSC00555april aanstaande, want dan staan tram en conducteur voor u klaar.

Nog veel meer historische trams zijn te zien bij het HOVM in de oude tramremise aan de Parallelweg 224. Iedere zondag tot eind oktober is het museum tussen 13.00 en 17.00 uur vrij toegankelijk. Bovendien worden er ook dan ritjes met historische wagens  gereden.

Geweldig nieuws: In 2017 maar liefst 3 winteredities in Den Haag van onze Lifestyle Markets dit jaar. Op zondag 16 december 2017 FLAGSHIP MARKET in de Piet Heinstraat Zeeheldenkwartier Den Haag, zondag 17 december weer de Dickens Wintermarket in het Hofkwartier te Den Haag en zondag 23 december 2017 FLAGSHIP MARKET in de Prins Hendrikstraat Zeeheldenkwartier Den Haag!

De vele vragen van publiek en deelnemers hebben ons over de streep getrokken. We doen meer stemmige winteredities van de Home Made Market met onze speciale kerst themas. Vorig jaar was de winter editie in de Prinsestraat en Rondom de Grote Kerk zo geslaagd, dat het Zeeheldenkwartier niet meer achter kon blijven. Dus ook daar gaan we nu een geweldig winterfeestje houden!

photo 3

 

photo 1Er komt weer veel (muzikaal) straattheater, workshops en een aantal ambachtslieden zullen demonstraties geven. Zie nu zelf hoe de prachtige Home Made producten gemaakt worden!

Ukelele Workshop

Leer Ukelele spelen voor slechts 3 euro!

Helaas is Marco 4 september 2014 overleden… Vaste topper van de Home Made Market is sinds het begin altijd geweest de Ukelele workshop! Deze unieke workshop werd altijd georganiseerd door Marko van der Horst & Shelley Rickey, het ukulele duo ‘The Uke Box’.

Marco en Shelley traden op in het binnen- en buitenland, gaven workshops, en hosten de Ukulele Jamboree in Rotterdam. Daarnaast hebben ze een winkel in Rotterdam, The Jumping Flea Market, waar we de mooiste ukuleles verkopen in de Lowlands plus Muzikale Gadgets, Handgemaakt Gelukszaligheden en Veel Meer! Shelley Rickey gaat door met de winkel, dus daar kunt u nog steeds terecht.

Shelley, gecondoleerd en sterkte. We zullen Marco allemaal enorm missen.

Ukelele Workshop

Veel muziek en theater om naar te kijken en luisteren, maar natuurlijk ook actief meedoen!

 Home Made Market, betekend meer dan alleen kramen met super leuke Home Made producten. Home Made Market betekend ook muziek, attracties en heel veel workshops!

Stokpoppetje

Een van die nieuwe super leuke workshops is de workshop stokpoppetjes maken. Jong en oud kunnen op de hoek van de Prins Hendrikstraat en de van Kinsbergenstraat voor slechts €.3,50 knutselen aan hun eigen poppentheater. Allemaal met gerecyclede materialen. Van wc rolletjes en kartonnen bekers en allerlei gebruikt materiaal en frutsels een te gekke stokpop maken.

Het programma Koffietijd is maandag t/m zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur te zien op RTL 4. Elke aflevering van Koffietijd bestaat uit dagelijks terugkerende en herkenbare rubrieken, zoals de gast van de dag, de foto van de dag en maakt kok Caspar Bürgi dagelijks een heerlijke maaltijd voor onze presentatrices Pernille La Lau, Quinty Trustfull en Loretta Schrijver!

Nu is het programma Koffietijd sinds enige tijd ook te zien op zaterdag. Deze dag staat dan vooral in het teken van allerlei leuke uittips voor de kijkers. Aankomende zaterdag (31 maart) zal Koffietijd ook kort aandacht besteden aan de Home Made Market van zondag 1 april in de Prins Hendrikstraat te Den Haag!